zondag 28 november 2010

Boeven achter het hek

Het was koud en ik vreesde verkleumde vingers en diepgevroren tenen bij de wedstrijd van onze witte leeuwen tegen de Spartanen uit Rotterdam , de werkschoenen met dikke zool en de handshoenen dus maar aangetrokken. Even na de klok van zeven uur kwamen we met z’n vieren aan bij het TATA steel stadion aan waarna onze wegen zich gingen scheiden want ik ging richting persruimte voor de koffie en de rest van de familie betrokken hun plekje op oost maar ook daar schijnt de koffie prima te zijn. Na het bakkie dan maar even naar het veld kijken en jawel hoor het gras was al enigszins wit uitgeslagen van de vorst. Navraag bij Frank Korpershoek bevestigde dat de bovenlaag al hard was, maar als het nodig is dan gaat die sliding er gewoon komen , hard veld of niet liet hij weten.
 De Spartasupporters hadden vanwege de verplichte buscombi besloten om zich in gevangeniskledij te hullen en daar moest ik natuurlijk wel even wat plaatjes van schieten. Verder van deze Spartafans geen problemen dus klasse en een voorbeeld voor veel andere “supporters”. Na de warming up gingen de spelers naar de kleedkamer en kwam ons aller Sint naar buiten om zich voor te bereiden voor de aftrap van de wedstrijd. Toen de spelers en het arbitrale trio klaar waren om het veld te betreden voegden ook Sinterklaas en zijn pieten zich bij de groep en gezamenlijk liepen ze naar de middenstip voor de kick-off.
Eindelijk kon ik na de elftalfoto en wat andere shots dan eens mijn nieuwe lens uitproberen en begaf mij dus langs de lijn voor wat plaatjes.
De eerste helft ging aardig gelijk op en het was een verdedigingsfoutje waardoor Sparta kon uitbreken en scoren. Varkevisser probeerde het nog te herstellen maar was kansloos tegen de snelle Spartaan die dus wist te scoren en de 0-1 op het bord bracht. Onze jongens herpakten zich goed en gingen voor de gelijkmaker maar tot de rust bleef de stand zoals die was . Na de rust pakten de witte leeuwen de draad weer op en gingen op jacht naar de gelijkmaker wat resulteerde in een aantal kansen maar die werden helaas niet benut. De lat en keeper André Krul , die vorig seizoen nog onder de lat bij Telstar had gestaan , hielden het doel van Sparta schoon en zelfs Johan “ijskonijn” Plat , die een strafschop mocht nemen na een overtreding op Wouter de Vogel binnen de zestien , wist zijn penalty gestopt door Krul. Vraag is wel waarom Andre juist nu in goeden doen moest zijn , was het , het warme nest waar Krullie weer terug was en waar hij met pijn in het hart moest vertrekken?
 Hoe dan ook de stand bleef onveranderd ondanks dat onze jongens de bovenliggende partij waren maar wederom zat het weer eens niet mee. Ik en met mij vele supporters waren het er over eens dat de witte leeuwen prima voetbal hadden laten zien als vervolg op de prima tweede helft van vorige week tegen Fortuna dus is de ommekeer nabij en kunnen de punten binnengehaald worden? Na het eindsignaal waren de spelers toch teleurgesteld natuurlijk en verlieten één voor één het veld na de bedankjes richting publiek. Promes werd vanaf zuid nog even toegezongen en dankbaar ging er een applausje van Jerold richting de fans van zuid , lucht geklaard dus. Volgende week dan maar stunten bij de Eagles en voor de foto’s ga ik denk ik maar langs het veld want de netten voor het uitvak laten niet toe dat er redelijke plaatjes kunnen worden gemaakt.
Tot dan , tot TATAPieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief