zondag 21 november 2010

Van Bommel onderuit.

Snel ,snel ,snel van m’n werk naar huis om even vlug wat voer naar binnen te gooien , daarna gelijk de bestelde nieuwe lens op halen en dan nog langs school om onze zoon op te pikken want om half vier was het vertrek gepland naar Sittard. Ondertussen had men van de club nog gebeld en sms gestuurd om een aantal foto’s van vorig seizoen op te snorren maar dat ging niet meer lukken want de mailbox van Tellie kon de grote bestanden niet aan en dus kwam de mail terug.
 Klokslag half vier stond de vliegende keep voor de deur om af te reizen naar Fortuna , dit betekende dus geen kans om even de nieuwe lens te testen maar goed dan maar tijdens de match. Boven verwachting ging de reis zeer voorspoedig want om half zeven stonden we reeds in de parkeergarage van de Trendwork Arena oftewel het stadion van Fortuna Sittard. Daardoor kwamen we wel onze witte leeuwen tegen in de hal en konden dus Anthony nog even persoonlijk feliciteren met de geboorte van zijn zoon Levi. Na iedereen even begroet te hebben of een knikje van herkenning ,ook nog handje geschud met de razende reporter van TV-NH die net als wij eigenlijk bij elke wedstrijd aanwezig is. Eerst dus maar een bakkie halen in het spelershome alwaar een vijftal gigantische posters hingen van de grote clubheld Mark van Bommel ,die momenteel furore maakt bij van Gaal en kornuiten (zit Marcel Bout daar ook niet?) in Munchen.
De koffie was er prima en een tweede bakkie was dan ook vanzelfsprekend , vooral als die ook nog eens gratis is , we blijven Hollanders nietwaar? Nadat Mar de opstellingen had bemachtigd gingen we maar eens richting uitvak , als eersten kwamen we bij het vak aan en na een vriendelijk welkom van de Fortunese stewards maar snel een plekje gezocht om even te kijken hoe de lens in te stellen ,beter nog of die het wel deed want ja ik ben geen techneut , ik klik alleen maar. Dat ook Sittard niet in goeden doen is bleek wel want het stadion was vlak voor de wedstrijd voor zover ik het kon beoordelen voor nog geen 30% vol. Fortuna moest dus vol aan de bak om uit de onderste regionen op de ranglijst vandaan te komen .Voor de witte leeuwen gold hetzelfde dus het beloofde een mooie , nou ja zeg maar spannende wedstrijd te worden. Toen de spelers het veld op kwamen was al te zien dat Gyasi er niet bij was , hij liep nog steeds warm aan de zijlijn. Ook Plat stond niet in de basis maar wel Selmo (seki) Kurbegovic . De eerste helft? Laten we die maar vergeten want onze jongens waren niet al te best alhoewel ik wel zag dat men een andere speelwijze had maar doordat men elkaar soms niet begreep of de bal kwam niet daar waar men hem wilde leek het alsof de witte leeuwen maar een beetje aanmodderden.

  Poortvliet stond bij tijd en wijle enkele spelers helemaal stijf te schelden want het ging niet zoals hij bedoeld had en de ploeg moest werken en spelen als een ploeg die wil winnen. Bij een 2-1 achterstand , Selmo had prima gescoord ging men de kleedkamer opzoeken maar na een vijftal minuten stond Jantje met een rood hoofd al weer buiten. Wat er daarna in de tweede helft gebeurde was voor ons verheugend want je zag de ploeg in een soort van vier,vier,twee opzet spelen en had de verdediging en het middenveld meer body om het zo maar te zeggen. Dat Fortuna een rode kaart te verwerken kreeg was het laatste zetje wat Telstar nodig had en met een prima penalty van Johan(ijskonijn)Plat en mooie doelpunten van Wouter de Vogel en Edje(dribbel)Gyasi stond er een 2-4 eindstand op het bord.Bij Fortuna waren ondertussen al heel wat supporters onderweg naar huis en ik moet zeggen dat het gevoel wat deze fans moeten hebben gehad bij ons ook wel bekend zal zijn. Jammer voor deze mooie club maar de één zijn dood is………..punten voor de ander. Samen met de zes medesupporters genoten van de vreugde na de wedstrijd , spelers die opgelucht en vrolijk het uitvak bezoeken om de vreugde te delen zoals dat hoort.

 Hulde voor de spelers maar zeker ook voor mijn medesupporters die toch vertrouwen hadden en er bij wilden zijn.Onderweg naar de auto kwamen we nog twee supporters tegen die vanuit het pluche met champagne en kaviaar hadden genoten van de overwinning . Waarom nu weer dat onderscheid , waarom geen champagne voor ons? Terug in de hal blije Telstargezichten en trieste Fortunezen die met verschillend gemoed richting huis gingen. Zelfs telstar’s razende reporter kwam zingen en dansend de trap af, pfffffffffffffffff niet meer doen hoor. Heerlijke terugreis na zo’n overwinning en rond half een ‘snachts terug bij ons stulpje toch eerst maar even de foto’s bekeken , viel mee maar kan beter dus op naar de volgende match.


Tot SpartaPieter


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief