zaterdag 6 maart 2010

Aan de rand van de afgrond!

Tja , het kost wel even moeite om na alle emotie van de vrijdagavond , de avond waar ons Telstar zo goed als zeker de rode lantaarn wist te veroveren van de Jupiler league.

Een veertiental supporters , waaronder wijzelf , waren ondanks de tegenvallende resultaten van de afgelopen weken vol goede moed afgereisd naar het verre Sittard om de witte leeuwen te zien strijden voor behoud van het betaalde voetbal in Velsen.
In Velsen moet elke eurie honderd keer omgedraaid worden eer hij uitgegeven wordt maar het kan erger , bij Fortuna blijven de lichten van het spelershome gewoon uit voor de wedstrijd en de catering voor het uitvak is ook verleden tijd want je bakkie moet je halen bij de shop onder de hoofdtribune.

Wel een welgemeend welkom van de Fortunese stewards bij het betreden van het uitvak dat moet gezegd en zonder problemen kon ik een bakkie halen bij de tegenpartij alwaar ik nog even werd ondervraagd door een journalist in spé die een verslag moest maken van de wedstrijd en alles wat daar bij hoort , dus ook over de supporters in het uitvak.

De kou,wind,sneeuw en regen deden er alles aan om ons te verjagen uit het uitvak maar wij hielden stand tot aan het einde.
Kuperus en Ubbergen begroetten ons vriendelijk en begonnen aan de warming up , niet veel later betraden ook de rest van de witte leeuwen het veld.
Het kwam vreemd over dat Plet niet in de hoofdmacht zat maar als reserve moest beginnen , hij was buiten de elf geplaatst vanwege een
disciplinaire schorsing en Breeveld was voor hetzelfde gevalletje zelfs geheel buiten de selectie gelaten.
Waar het verschil precies in zit zal wel nooit duidelijk worden maar je straft je club meer dan de speler denk ik want Glynor is toch wel de meestscorende speler en elk doelpunt telt , vooral nu.

Als je dan toch een speler wilt straffen geef ‘m dan een geldboete en als dat niet kan dan geef je hem een taakstraf.
Verplicht een uur het supportershome bezoeken na een wedstrijd is een hierbij een gratis advies van mij , alle supporters persoonlijk bedanken voor hun komst mag ook.
Hoe dan ook we moesten het doen zonder onze beste schutter maar van de opstelling werd ik ook al niet vrolijk want als je degradatievoetbal speelt dan moet je spelers hebben die betrokken zijn bij de club,de supporters en iedereen die Telstar een warm hart toedraagt.

Ook moeten die spelers zich voor de volle 110% inzetten en strijd leveren tot het bittere einde maar helaas waren er een aantal deze wedstrijd die niet deze instelling hadden.
Ik ga hier geen spelers afvallen maar een beetje meer de instelling van een Korpershoek,Correia en ja zelfs Kuperus en Tesselaar zou anderen niet misstaan want of deze jongens nu wel of niet in vorm zijn , ze hebben altijd volledige inzet.
Het is makkelijk lullen voor mij maar als het voetballend niet lukt dan moet er gewerkt worden en horen de mouwen omhoog te gaan.

Denk maar eens al die vrijwilligers die buiten hun eigen baan vele uren in de club steken en van alle spelers best wel wat terug mogen verwachten , op zijn minst een stuk beleving en uitstraling naar de club en supporters toe.
De wedstrijd zelf was dus niet om aan te zien , al was ons Telstar absoluut niet slechter dan Fortuna maar de elf uit Sittard hadden wat meer geluk,beleving en zelfvertrouwen waardoor scoren bij hun wel lukte.
Na ruim negentig minuten was er een 2-0 verlies voor onze jongens en met tranen in de ogen (waren die van de teleurstelling of van de kou) bleven wij staan om afscheid te kunnen nemen van de echte witte leeuwen die ons kwamen bedanken voor de steun.
Na middenacht weer in Velsen en met dank aan de vliegende keep die er ook altijd bij is toch maar even de foto’s bekeken alhoewel ik tien minuten voor het eindsignaal al gestopt ben met schieten.

Zal ik ze wel op de site zetten?
Toch maar wel want je bent supporter of niet en bij deze doe ik een oproep aan alle “echte”Telstarsupporters om massaal onze witte leeuwen te steunen bij zowel de laatste thuis- als uitwedstrijden.
Dan pas kunnen wij als fans zeggen : aan ons heeft het niet gelegen!
Wat betreft de spelers : hoe staat het op je cv als de club waar jij speelde degradeerde uit het betaalde voetbal?

Op mij kunnen jullie rekenen want ik zal er zijn.

Voor Telstarrrrrrrrrrrrrrrrrr

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief