zondag 21 februari 2010

Mama mia wat een wedstrijd!

Er was de afgelopen tijd weinig reden om te lachen waar het om de wedstrijden van de witte leeuwen gaat , daarom waren veel supporters dan ook blij toen bekend werd dat de trainer was ontslagen.
Afgelopen maandag waren de geruchten er al maar pas dinsdag werd bekend gemaakt dat Metgod daadwerkelijk heen was gestuurd.
Nu kun je veel van de man zeggen maar niet dat hij zich niet ingezet heeft voor de club want ik ken hem als een fanatiek baasje die veel tijd in de spelers en dus ook in de trainingen stopte.

Voor veel supporters en dus ook voor mij had hij wel wat menselijker mogen zijn want hoe je het ook went of keert , de fans bepalen of de tribunes vol zitten en dan is een goede verstandhouding tussen coach/spelersgroep en de betalende bezoeker een must.
Als de chemie tussen de mensen op het veld en die op de tribunes er niet is dan zal het nooit wat worden en dat is het ook niet ondanks de periodetitel van vorig seizoen.

Je mag je als speler en zeker ook als coach best eens verlagen tot het drinken van een biertje met een supporter want die hebben een vaak veel wedstrijden gezien en kunnen je soms op dingen wijzen die je als trainer zelf niet ziet.
Maar ook kan een fan weer veel opsteken van een coach die de spelers en staf elke dag meemaakt en dingen weet of ziet waar een supporter nooit bij stil zal staan.
Of dit een open uitnodiging is naar Marcel Bout , de nieuwe trainer , laat ik dan maar aan hem over.
Bout is wel een man die trainingen geeft waar je als toeschouwer ook van kan genieten want mij staat in de voorbereiding op dit seizoen een training bij waar alle spelers binnen het zestienmeter gebied op balbezit speelden en dan zie je pas welke spelers geschikt zijn als aanvaller , verdediger of daartussen in.

Hoe dan ook afgelopen Vrijdag moest er gevoetbald worden tegen de Eagles in Deventer en dus zijn wij vanwege de verwachtte vakantiedrukte (krokusvakantie) vroeg op weg gegaan om op tijd bij de wedstrijd te kunnen zijn.
Via de sluiproute achter een tankstation kwamen we ruim op tijd bij het uitvak aan en hoe pijnlijk is het dan om wederom geconfronteerd te worden met een fijnmazig net wat voor het vak hangt en wat aan de zijkant zelfs dubbel opgehangen is.
Daar gaan je foto’s dacht ik gelijk en ja hoor geen beginnen aan want op het moment dat de camera scherp staat en je iets beweegt dan zie je alleen nog maar het net.
Het zal nodig zijn maar je ziet dit steeds meer en het maakt het bezoeken van uitwedstrijden er niet leuker op , nu kan ik best wel overal het veld op maar dan voel ik mij helemaal geen supporter meer.

Over supporter gesproken , samen met ons drietjes waren er nog een aantal fans afgereisd wat ons totaal op een mannetje/vrouwtje van zeventien bracht.
De wedstrijd was een aangename verrassing want spelend met de druk naar voren , spelers die alles gaven en een coachende coach langs de lijn deden ons allen verbaasd staan van het betere voetbal.
Er was beleving bij de spelers en dat heb ik lang niet gezien , men wilde laten zien dat er de laatste wedstrijden rekening gehouden moet worden met de witte leeuwen en als onze jongens thuis met die zelfde beleving spelen , hoe het resultaat dan ook mag zijn , dan doe je aan klantenbinding en zal er meer publiek op de wedstrijden af komen.

Omdat ik geen foto’s kon maken heb ik wel de spelers en dus ook de wedstrijd beter kunnen volgen en het was spannend , mooi en soms vol emotie maar vooral gepassioneerde spelers die willen voetballen.
Tja heel wat anders dan we gewent waren dit seizoen maar ditmaal leverde het helaas geen punten op en toch gingen wij met een glimlach op ons smoelwerk terug naar Velsen , ondanks het 2-1 verlies.

Witte leeuwen bedankt voor deze puike wedstrijd want voor mij was dit een bevestiging van wat ik al meermalen heb verkondigd : deze ploeg kan voetballen.
Dat deze fan die groot is geworden met muziek van Deep Purple,Black Sabbat , zelfs the Eagles ,AC-DC en van Halen ook heeft kunnen genieten van de muziek van ABBA (ja je leest het goed) in Carré maakt het weekend helemaal compleet.
Voor alle supporters een goede reden om de volgende wedstrijd in het TATA steel stadion er bij te zijn want de witte leeuwen zijn weer de witte leeuwen en wie weet trakteert de nieuwe coach wel op een biertje.

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief