zondag 7 februari 2010

En nu????


Het was wel weer een weekje wat het voetbal betreft want her en der zijn er de laatste weken wedstrijden in de Jupiler-league afgelast vanwege het winterweer.
Om dan toch een beetje in het ritme te blijven hebben onze mannen van Telstar een oefenpot gespeeld tegen Kolping boys uit Alkmaar.
Nou had ik nog nooit van deze club gehoord maar met behulp van de tom-tom toch afgereisd naar het koude Alkmaar want je bent supporter of je bent het niet.
Aangekomen bij het prima complex van de boys bleken er maar weinig fans meegereisd te zijn vanuit Velsen , buiten wij drietjes waren er alleen een vader met zijn zoontje die ook de kou hadden getrotseerd om de verrichtingen van ons Telstar te aanschouwen.

Hulde voor deze twee witte leeuwen !
De wedstrijd was lekker ontspannen en er werd volop gedold en geintjes gemaakt , Hadad was bijzonder spraakzaam en ik heb best wel even om ‘m gelachen want hij heeft een humor die ik niet van hem had verwacht.
Voor foto’s was het niet echt geslaagd want de verlichting liet zeer te wensen over en ook de spelers waren niet echt te spreken over de veredelde bouwlampen langs het veld.

Onze jongens kwamen al snel met 1-0 achter vanwege de slechte concentratie maar ze herpakten zich snel en de wedstrijd eindigde dan ook in een 1-7 overwinning.
Na een groet aan Jeffrey Esser , voormalig witte leeuw , hebben we de auto opgezocht en zijn toch wel tevreden huiswaarts gekeerd.
Een week later , afgelopen vrijdag dus , moest er tegen directe concurrent Omniworld gespeeld worden en dus hoopvol naar Velsen omdat dit toch wel een tegenstander was die thuis in het TATA steel stadion te pakken moest zijn waardoor handhaving in de Jupiler-league een stuk dichter bij was.
Ook het weerzien met witte leeuwen van weleer moest deze wedstrijd extra leuk maken en dus stond ik na het bakkie in de persruimte al snel bij het veld om zo even de oude bekenden te kunnen begroeten.

Willemsen,Pinas en all-time witte leeuw Richard van Heulen (welke sponsor lapt wat geld om hem terug te halen) stonden in de basis .
Voor ons Telstar was de opstelling anders dan normaal want vanwege schorsing en blessures stond er een nieuw duo centraal in de verdediging en was ook de linksback positie gereserveerd voor een middenvelder.
Dat hierdoor onze jongens op een 0-2 achterstand kwamen mag je ze dan eigenlijk ook niet kwalijk nemen want men was duidelijk niet ingespeeld op deze posities die normaal gesproken anders ingevuld zijn.
Er kwam wel herstel en ik moet zeggen dat nieuweling MacIntosh en Tesselaar naarmate de wedstrijd vorderde beter gingen spelen en dus beter grip op de tegenstander kregen.
Gelukkig kon Plet na een prima voorzet van Fafiani de eer redden door de 1-2 te scoren.

Weer puntverlies voor Telstar dus en dat was meer dan de Almeerders hadden verwacht want van Heulen bekende dat hij vooraf dacht dat er weinig was te halen in Velsen.
Ook was hij van mening dat Telstar uitstekende spelers heeft en in de basis dus veel beter is dan hij deze wedstrijd had gezien , maar was ontzettend blij met de drie punten , want ja voetbal speel je om te winnen.
Wat een geweldig mens die van Heulen , echt jammer dat hij niet meer voor ons speelt want dat hij nog steeds de witte leeuwenmentaliteit heeft was gedurende de wedstrijd wel te zien.


Nu moet ik na deze wedstrijd nog even twee dingen kwijt en dat is als eerste het interview dat Metgod gaf na de wedstrijd.
Wiens fout is het als een spits een verdedigingsfout maakt?
De spits die buiten afspraak in de eigen zestien meter staat bij een aanval , corner of vrije trap van de tegenstander of van de coach die vind dat een spits moet meeverdedigen in plaats van scherp te staan op de middenstip om zo bij het terugveroveren van de bal te kunnen doen waarvoor hij opgesteld is , namelijk scoren.
Erg jammer dat de coach de tegendoelpunten zwaarder vind wegen dan de goals van onze Plet en dat even voor de camera moet ventileren , beter is het om dit maar voor je te houden of je gelijk hebt of niet.

Ten tweede valt het mij op dat er steeds meer “fans “zijn die afhaken vanwege de slechte resultaten en vooraf al melden de volgende wedstrijd niet meer bij te willen wonen maar wel een mening hebben over wat er allemaal niet goed gaat.
Supporter ben je in goede maar ook in slechte tijden en niet alleen als er wat te vieren valt om dan weer vooraan te staan.
Pffffffffffff sorry maar dat moest ik even kwijt want als supporters het laten afweten gaan we dan dezelfde kant op als de FCH?
Hoe voller het stadion , des te meer sponsors ,des te meer ruimte om spelers te halen des te meer………..

En dussssssss

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief