maandag 25 januari 2010

Benito Olenski - speler van de maand januari.

Naam: Benito Olenski


Leeftijd: 25

Positie: rechterverdediger

Rugnummer: 12Eerste wedstrijd als betaald voetballer:

Dat was een onverwachte invalbeurt bij de wedstrijd AGOVV - Volendam in 2005 , ik was al enige tijd bankzitter maar onze toenmalige trainer Marcel Bout was niet te spreken over een verdediger van Volendam en zei dat ik moest warmlopen.
Nu gebeurde het dat seizoen wel vaker maar bij warmlopen bleef het dan meestal ook , zo niet deze keer want plotseling zei hij maak je klaar om in te vallen.
Hetzelfde gebeurde trouwens de wedstrijd daarop op precies dezelfde wijze.Wie is/was je idool :

Ik heb niet echt wat je noemt een idool maar ben wel groot bewonderaar van Del Piero van Juventus evenals van Zinedine Zidane.
Allesandro Del Piero is iemand die zeer aanwezig is op het veld en ieder seizoen goed is voor een doelpunt of twintig. Hij is technisch zo begaafd en scoort vaak belangrijke goals ondanks dat hij fysiek nogal tekort komt. De kwaliteiten van Zidane spreken voor zich natuurlijk , inzet,overzicht en technisch alles wat een topvoetballer moet hebben.


Wat wil je doen na je voetbalcarriere :

Ik zit nu nog op school (Johan Cruijff university) en doe commerciële sport economie.
Dat is ook de richting die ik na mijn voetbalcarrière op zou willen en dus wil ik wel bij het voetbal betrokken blijven.
Een vak als trainer is (nog) niet echt wat ik ambieer na mijn voetballoopbaan.Nevenactiviteiten :

Buiten de opleiding die ik doe is er natuurlijk niet veel tijd over , alhoewel ik nog wel een paar hobby’s heb zoals gitaarspelen en tafeltennis.
Vorig seizoen heb ik met Marien Willemsen , die een begenadigd gitarist is regelmatig gespeeld en dat is geweldig mooi om te doen.
Helaas zie ik hem niet meer zo vaak als ik zou willen omdat we beide bij een andere club spelen maar we gaan het zeker weer oppakken.
Ook Toivio is heel muzikaal en kan geweldig piano spelen maar die is helaas voor ons naar Djurgarden vertrokken wat overigens voor Joona heel mooi is en dat gunnen we hem zeer.

Favoriete eten :

Ik ben gek op de Italiaanse keuken: pasta’s , pizza’s enz.
Ik hou van lekker eten en dus kook ik graag maar ga ook geregeld in Amsterdam ergens eten.


Favoriete drankje :

Het klinkt misschien gek maar ik ben dol op limonade en dan echt in de zin van siroop aangelengd met water.
Voorkeur voor een bepaalde smaak heb ik niet echt , ook sapjes ben ik wel een liefhebber van.

Telstarsupporters :

Tja , dat is een beetje tweeledig , er is een bepaalde groep supporters die volgens mij niet echt voor het voetbal komt maar meer voor het randgebeuren.
Daarnaast is er natuurlijk een schare trouwe supporters die ons altijd steunen.
Na de warming up en vaak na de wedstrijd bedanken we altijd even de supporters voor hun steun .
De mensen op “oost” laten zich altijd wel horen en van mij mogen de bezoekers op de nieuwe tribune dit ook best wel wat meer doen.

Welke oud-collega mis je het meest:

Dat zijn er nogal een paar want de groep van vorig seizoen was echt een vriendenteam , spelers als Van Strien,Willemsen,van Heulen , Meye en noem er zo nog maar een aantal waren echt maatjes en die mis ik nog steeds .
De groep die we nu hebben bestaat overigens ook uit prima gasten maar het is op een paar spelers na een geheel nieuwe groep met veel jongeren en dat is toch weer even wennen aan elkaar.
Mooi is wel dat Harmen Kuperus er bij komt want die kan een grote steun zijn voor de spelersgroep met zijn ervaring en uitgesproken mening.

Coach Metgod :

Metgod is goed bezig alhoewel de resultaten dat niet laten zien.
Vorig seizoen moest de trainer zich te veel met randzaken bemoeien in plaats van alle tijd besteden aan het voetbal.
Gelukkig is Marcel Bout er bij gekomen die veel voor ons regelt en zo heeft coach Metgod meer tijd voor het gebeuren op de groene mat.
Helaas kan de trainer niet alles uit de groep halen omdat de selectie eigenlijk nog steeds te klein is en er door schorsingen en blessures te vaak geschoven moet worden in de opstelling.
De voorbereiding is dit seizoen begonnen met een twaalftal spelers en daardoor loop je een achterstand op naar de competitie toe en die achterstand haal je eigenlijk niet meer in.
Als je echter kijkt naar de oefenwedstrijden en met name tegen NEC , die met het sterkste elftal aan traden , dan weet je dat deze groep veel kan want de Nijmegenaren hadden de allergrootste moeite met ons ondanks de 3-1 uitslag.

Jomanda (Peter Zoontjes):

Eigenlijk ken ik die niet zo goed , behalve dan van de 63e minuut als hij met de vlag voor de oosttribune langs rent.
Ook heeft hij eens een praatje gehouden voor de groep om ons extra te motiveren maar voor mij is deze motivatie niet echt nodig want ik wil altijd de volledige 110% geven.
Wel mooi dat er voor veel clubs deze iconen zijn die het publiek extra enthousiast maken voor de wedstrijd.

Persoonlijke shirtsponsor:

Geweldig initiatief , het brengt de sponsor en spelers dichter bij elkaar.
Ik spreek regelmatig met mijn persoonlijke sponsor over het spel daar ik hem regelmatig tegen kom na de wedstrijd.
Ook het sponsordiner is altijd een gezellige bijeenkomst waar je ook andere sponsors spreekt die erg betrokken zijn bij de club.Wie moet er volgens jou de volgende speler van de maand worden en waarom?:

Tja , daar moet ik wel even over na denken (Anthony,Frank en Joona zijn al geweest) en dan wordt het toch Jeroen Tesselaar.
Jeroen heeft een geweldige wedstrijdmentaliteit en een prima werkinstelling en kan van grote waarde voor de groep zijn.
Hij heeft het best moeilijk gehad de eerste helft van het seizoen maar gaat steeds beter presteren en kan nog veel groeien.
Jammer dat hij niet altijd de waardering krijgt die hij verdient en dus wil ik graag eens dat hij eens in de spotlights staat zodat supporters kunnen zien wie hij echt is.

2 opmerkingen:

Archief