maandag 5 oktober 2009

Zondagmiddag

Zondagmiddagwedstrijden zijn schaars in een competitie als de jupiler league en dus vertrok ik al vroeg naar het TATA steel stadion want dan kon ik rustig bekijken wat er te gebeuren stond en eventueel wat hand en spandiensten verrichten.
In m’n uppie dus vertrokken want vrouw en zoonlief die vonden dat wat te vroeg en hadden besloten op de fiets te gaan en niet met mij in de vierwieler.
Eenmaal aangekomen zag ik al de bluetooth zuilen van onze nieuwe shirtsponsor staan , die waren dus al druk bezig.

Normaal ga ik dan als eerste naar de persruimte om een bakkie te doen maar ik kwam van de koude kermis thuis want koffie was er niet.
Samen met Marja gezorgd dat er toch een bakkie leut en thee kwam voor de heren en dame van de pers.
Er waren best wel veel verzoeken voor foto’s en als eerste maar even naar club west en de witte leeuwenkooi voor wat foto’s en na de wedstrijd hetzelfde maar dan dus vol bezoekers en sponsoren.
Na een babbeltje met andere fotografen maar eens rond gekeken en het was best lekker weer om te voetballen en ook de grasmat zag er weer geweldig uit.
De wedstrijd tegen Haarlem dus en na het verlies van nog geen twee weken terug tegen dezelfde opponent was dit toch de uitgelezen kans om revanche te nemen.
Na de elftalfoto die helaas mislukte omdat Erwin Koen tijdens het maken van de plaatjes achter de tien knielde om z’n veters te strikken en dus niet op tijd zijn plek kon innemen spoedde ik mij naar m’n stekkie rechts achter het doel.

De wedstrijd begon met prima spel van onze witte leeuwen en zij wisten goed druk naar voren te zetten.
Het was onze topscorer Plet die in tweeën de score opende en op zijn geheel eigen wijze liet hij het publiek zien dat hij trots was op weer een doelpunt voor ons Telstar.

Helaas werden de Haarlemmers de wedstrijd weer ingeholpen door een fout in de verdediging waardoor de HFC de stand op gelijke hoogte kon brengen.
In de rust ben ik weer snel het veld opgegaan omdat er afscheid werd genomen van de spelers die na vorig seizoen zijn vertrokken naar een andere club.
Via een kunstmatig opgewekte regenbui kwamen de oud-spelers één voor één het veld op om een door supporters getekende wedstrijdbal , een luchtfoto van het TATA steel stadion en een dinerbon in ontvangst te nemen.

Na afscheid van het publiek te hebben genomen maar weer snel omgelopen voor het vervolg van de wedstrijd want alhoewel het geen geweldig voetbal was , was de spanning er wel.

Het kon nog alle kanten op maar ex Telstarspeler ten Heuvel drukte dat volledig de kop in door Krul met een kopbal kansloos te laten om zodoende de 1-2 aan te tekenen.
Dan is het toch weer knijpen want konden onze jongens zich herpakken en de gelijkmaker maken om zo de spanning weer terug te brengen.
Doordat Olenski in de zestien door een Haarlemspeler onderuit werd gehaald kwam inderdaad die mogelijkheid
waar iedereen op zat te wachten en mocht Frank Korpershoek de strafschop benutten.
Frank maakte geen fout maar Telstar kreeg hierdoor niet de boost om voor de volle winst te gaan want die mogelijkheden waren er eerder voor de Haarlemmers dan voor de witte leeuwen.

Toch redelijk tevreden met de uitslag nog even een kiekje geschoten van de man of the match Benito Olenski die volgens Toivio de volgende wordt die ik mag intervieuwen.

Joona was zaterdag al het slachtoffer en eerdaags zal hij als speler van de maand op telstarfans zijn opwachting maken.
Na alle drukte weer huiswaarts gekeerd om weer flink aan de slag te gaan met alle genomen kiekjes die weer een plekje krijgen op de site van Telstar,telstarfans of 1963-pictures.

Tot TATA

Pieter

1 opmerking:

Archief