zondag 27 september 2009

Geloof in Jomanda !

Het was wel weer een bewogen weekje want er stonden maar liefst twee wedstrijden in vier dagen op het programma.
Allereerst was er Dinsdag de bekerwedstrijd tegen onze buren uit Haarlem dus een heuse derby in het TATA steel stadion die vooraf spektakel beloofde.

Ruim op tijd naar het stadion vertrokken om maar niets te missen want ja de wedstrijden tegen de HFC uit Haarlem is toch altijd weer bijzonder en dus maar eerst even naar de persruimte voor een bakkie en wie weet nog wat laatste roddels van de diverse persmensen.

Vooraf natuurlijk ook weer de foto van het elftal met daarbij de wedstrijdsponsor , een leuk presentje natuurlijk als je als wedstrijdsponsor een ingelijste elftalfoto met tekst krijgt .
Het voetbal , ja daar kan ik veel of weinig over zeggen maar het was niet best , eigenlijk beschamend als je weet hoe de witte leeuwen kunnen ballen als ze in goede doen zijn.
Het was op zich een prima idee om ons aller Jomanda voor de manschappen te zetten maar je zou denken dat een aantal spelers dit als grap hebben ervaren terwijl dit voor Jomanda en alle andere supporters een zeer serieuze zaak was , vooral omdat het hier de wedstrijd tegen de aloude rivaal uit de provinciehoofdstad betrof.
Bagger dus de match , die dan ook met een vette 1-3 werd verloren en dat kwam hard aan bij alle fans die , al was het niet uitverkocht , in ruime mate en hoopvol de tribunes bevolkten.

Na de wedstrijd maar snel naar huis en maar even een alcoholisch drankje achterover geslagen om de nare smaak weg te spoelen want ja al snel was er weer een wedstrijd en als dit een voorbode was van wat er ging komen dan had ik nog wel een paar neutjes meer nodig.
Vrijdag dan naar Eindhoven maar die morgen op het werk ging het even wat minder want ik voelde me eigenlijk net zo beroerd als het voetbal dat ik dinsdag had gezien en dus ging ik op tijd naar huis , een paar paracetamolletjes weggewerkt en een uurtje geslapen.
Een stuk fitter toch Jermo , onze zoon , van school gehaald en gelijk daarna Sjakie opgepikt die al opgedirkt klaar stond in Velsen-Noord en na een bakkie bij vrouwlief met z’n vieren vertrokken naar de lichtstad.
Ditmaal geen fietspad gezien en dus weldra de goede parkeerplek gevonden waarna we ons meldden bij het uitvak.
Het was nog vrij rustig en dus alle gemak om eens rond te kijken , wel erg leeg dat stadion en zelfs vlak voor de wedstrijd hadden de enkele tientallen Telstarsupporters de overhand in het Jan Louwers want van het thuispubliek was niet veel te zien en te horen.

Het grasmatje lag er wel prima bij alhoewel een aantal witte leeuwen moeite hadden om op de been te blijven .Evenals tegen Haarlem was het voetbal niet al te best maar dit gold eigenlijk ook voor de tegenstander die er ook niet echt veel van brouwde.
Het was eigenlijk de rode kaart voor captain Joona die de witte leeuwen weer liet voetballen en vechten voor elke meter gras zoals Jomanda dat bedoeld had in z’n rede voor de mannen van Metgod.
Één voor allen en …………………

Na de 1-0 achterstand werd dit de laatste twintig minuten omgezet naar een 1-2 voorsprong voor onze jongens en ondanks alle slechte voetbal waren het Breeveld met een geweldig schot en Fafiani met een fabelachtige vrije trap die hier voor zorgden.

Gelukkig met de overwinning vertrokken we weer en na een omleiding vanwege een afgesloten A2 waren we rond half één via Velsen-Noord weer terug in VB.
Voetbal om maar snel te vergeten want de witte leeuwen krijgen een herkansing , zondag is er weer de derby tegen Haarlem , maar nu voor de competitie en dan kunnen onze jongens laten zien dat ze wel degelijk kunnen ballen en vechten voor de overwinning want na de afgelopen wedstrijden verdienen de fans dat.
Natuurlijk nog wel even gestemt op Breeveld voor doelpunt van de week op Jupilerleague.nl want man wat zat die er mooi in.


Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief