zondag 25 oktober 2009

Victorie aan de kromme dijk.

Resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst en ik had inderdaad zo mijn bedenkingen bij de uitwedstrijd tegen Dordrecht.
Vorig jaar hebben wij als supporters en bovenal de spelers een geweldige voetbalavond beleeft in Dordrecht want dat was de place waar een periodetitel in de wacht werd gesleept.
Een geweldig resultaat was dat maar de afgelopen wedstrijden hadden mij niet echt in een jubelstemming gebracht , het vertoonde spel en de uitslagen waren de laatste weken niet echt geweldig.


Hoe dan ook je bent supporter of niet , als er een wedstrijd is dan ga je en dus met het meerendeel van ons gezinnetje in de blauwe koektrommel op wielen richting GN Bouwstadion aan de kromme dijk.
Aangezien er veel files werden verwacht vertrokken we ruim op tijd en dan blijkt natuurlijk altijd weer dat de verwachtte drukte op de weg er niet is , dus veel te vroeg op de plek van bestemming.
Na een rondje op het parkeerterrein van de schapenkoppen moesten we een kwartiertje wachten eer we naar binnen konden maar daardoor nog wel even kunnen zwaaien naar de spelersbus die voorbijkwam.
Na een vriendelijk babbeltje met de stewards van Telstar en Dord konden we naar binnen en alvast de camera klaar leggen voor gebruik.
Onder het genot van een bakkie eens even de warming up van Krul en Deckers bekeken en tjonge wat zijn die gasten geconcentreerd bezig want volgens mij horen of zien ze niet wat er om hen heen gebeurt.
Vooral André Krul verblikt of bloost niet bij welk geluid of opmerking dan ook en dit geld ook voor de wedstrijd maar waarom hij er dan zo boos bij kijkt weet ik niet maar dat zal zijn om de tegenstander te intimideren .

Als later ook de spelers de spieren warm hebben laten draaien en even de bezoekers van het uitvak hebben toegezwaaid merk ik dat er toch al ruim een mannetje of vijfentwintig binnen zijn , wat na de teleurstellende uitslagen van de laatste wedstrijden toch wel meevalt .
Als de plichtplegingen voor het begin van de wedstrijd afgehandeld zijn en de Belgische arbiter heeft gefloten voor de aftrap valt al gelijk op dat de schapenkoppen niet erg in hun goede doen zijn.
De Dordse stewards hadden al een beetje aangegeven dat de club en nu bleek dus ook de spelers al helemaal met de bekerwedstrijd tegen Ajax in hun hoofd zaten.
Als tegenstander moet je daar dan gebruik van maken en ik moet zeggen dat dat de witte leeuwen prima gelukt is want voor de rust wist onze rappe Benito Olenski de stand op 0-1 te brengen en gezien het voetbal was dat verdiend .

Het is dan altijd weer even afwachten hoe de beide teams de kleedkamer uit komen voor de tweede helft maar de Dortenaren konden niet echt een vuist maken en mede dankzij goed keeperswerk van Krul bleef de score voor de groen-witte formatie dan ook op nul staan.
De witte leeuwen , ditmaal in het rood , wisten wel het doel te vinden en het was onze goaltjesdief Plet die de tweede maakte en daarmee zijn totaal opschroefde naar negen doelpunten.

De vreugde in het uitvak was groot temeer omdat wij voelden dat dit niet meer stuk kon en als als welbekende kers op de taart maakte Schaken er nog fijntjes 0-3 van.Na het laatste fluitsignaal was te zien dat de spelers ontzettend blij waren met deze overwinning en voor het zelfvertrouwen was dat ook wel even nodig dachten wij en dat gold niet alleen voor de mannen op het veld maar ook voor die op de tribune.
Nadat de witte leeuwen ons hadden bedankt voor de steun , alles maar weer ingepakt voor de opgewekte terugreis naar Velsen.
En volgende week?
Met z’n allen in de bus richting Almere alwaar de wedstrijd tegen Omniworld op ons wacht en we een aantal ouwe bekenden tegen zullen komen.Tot TATA
Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief