zondag 13 september 2009

Vijverberg uitje.

Er heerst toch altijd een bepaalde sfeer als er een bus rijd naar een uitwedstrijd van de witte leeuwen , een sfeer van voetbal,supporters,gras,uitvak,voetbalverhalen, van de te bezoeken club.

Ditmaal was het Doetichem waar de reis naar toe ging voor de match tegen de Graafschap , een club waaraan de Telstarsupporters bijzondere herinneringen hebben.
Het meest bijzonder voor mij is de echte voetbalsfeer die er in het stadion heerst , in het bijzonder de fanatieke supporters die achter het doel naast het uitvak staan.
Deze fans staan als één man achter hun ploeg en zijn verbaal en muzikaal erg op elkaar ingespeeld , een beetje zoals bij veel Engelse clubs.
Best wel indrukwekkend om te horen hoe die supportersschare te keer gaat en dat zal voor hun tegenstanders op het veld ook zo zijn.
Ondanks een klein oponthoud door een file was er tijd voor een pitstop en waren we alsnog ruim op tijd eer de wedstrijd zou beginnen want oom agent had er voor gezorgd dat we probleemloos de laatste kilometers konden maken.

Zelf ben ik nog even naar het hoofdgebouw gegaan vanwege de perskaart die daar voor mij lag en ik moet zeggen het was allemaal keurig geregeld en zonder problemen kon ik mijn plaatjes schieten vanuit het uitvak.
Zo’n tienduizend man hadden het stadion gevuld en de sfeer zat er gelijk al goed in en vanuit Velsen waren er diverse spandoeken meegenomen waaronder het van Telstar gekregen TATA doek , alleen jammer dat dit op tv niet was te zien.

Na de warming up liepen de spelers nog even richting ons vak om te laten zien dat ze onze komst op prijs stelden door voor de meegereisde fans te klappen.
Dat de witte leeuwen best een potje konden voetballen hadden ze al laten in de voorgaande wedstrijden en nog steeds zie ik elke week weer vooruitgang.
Ook nu tegen een club als de Graafschap was te zien dat er veel voetbal zit in de ploeg en daar had de tegenstander best wel moeite mee.
De superboeren moesten behoorlijk veel slidings en fysieke kracht gebruiken om de witte leeuwen in bedwang te houden maar dat dit onze jongens niet tegenhoud liet Glynor Plet zien door de nul-één te scoren.

Het mocht dan misschien buitenspel zijn , de gegeven strafschop aan de Graafschap was ook een presentje van de scheids want volgens mij werd duidelijk de bal gespeeld.
Dat de wedstrijd toch verloren ging door de treffer van Sjonnie van de Beukering is jammer want voetballend vond ik ons Telstar beter dan de tegenstander maar fysiek waren de witte leeuwen de zwakkere , daarom was een gelijk spel wel verdiend geweest.


Toch was de teleurstelling voor mij niet al te groot want de witte leeuwen hadden laten zien dat ze voor geen enkele ploeg , hoe groot en fanatiek de aanhang ook , bang hoeven te zijn.
Ik was best wel trots op onze jongens en het was weer captain Joona die er voor zorgde dat de meegereisde fans op gepaste wijze werden bedankt door na het laatste fluitsignaal het uitvak te bezoeken.


Via de toeristische route zijn we Doetichem weer uitgereden richting Velsen en ondanks dat de eurokok verdwenen was waren we redelijk snel weer thuis om toch nog even de opgenomen samenvatting te bekijken.
Voor mij was dit een heerlijk voetbalavondje mede dank zij de supporters van beide clubs.

Tot TATA

Pieter

2 opmerkingen:

  1. Leuk verslag en ben blij als Graafschap supporter dat jullie een fijne avond in ons sfeervolle stadion hebben gehad (ondanks de 2-1 nederlaag). Wedstrijd was niet best maar de Graafschap had wel de intentie te winnen. Telstar beperkte zich voornamelijk tot (goed) verdedigingswerk en probeerde via countervoetbal te scoren. Zo kwam tenslotte ook de 0-1 op het bord. Al met al vond ik het een verdiende zege.

    Succes in de competitie gewenst

    BeantwoordenVerwijderen

Archief