zondag 20 september 2009

Lekker weer bij Telstar.

Maar weer lekker op tijd op de fiets naar ons Telstar afgelopen vrijdag want het weer liet zich van zijn beste kant zien , alhoewel ik uit voorzorg wel een warme jas had aangetrokken want deze tijd van het jaar koelt het snel af als de zon weg is.
Toen ik bij het TATA steel stadion aankwam , fietste ik bijna door de beelden die SBS6 aan het opnemen waren voor Piets weerbericht die avond.

Geheel onverwacht stond deze weerman op het voorplein van ons stadion zijn praatje te houden samen met een aantal Telstarfans die hun voorspelling al vast voor de camera konden vastleggen.
Later werden ook voetballertjes van VSV en onze eerste man Pieter de Waard ingepast in de opnames en alles bijelkaar zag ik ‘avonds dat het een leuk geheel was geworden.
Na hier een paar plaatjes van te hebben gemaakt ben ik naar binnen gelopen en eens even rond gekeken of er iets bijzonders te doen was maar eigenlijk toch gelijk maar doorgelopen naar het veld waar onze Friese weerman nog steeds opnames aan het maken was.

Tien minuten voor het eerste fluitsignaal was er ook nog de uitreiking van de “fair Play” cup en de daarbij behorende cheque van tienduizend euro , die door onze captain Joona in ontvangst werd genomen.

Al met al veel goede publiciteit voor ons Telstar en laten we hopen dat dit sponsoren en toekomstige geldschieters een duwtje geeft om even wat geld over te maken zodat er achter de doelen ook tribunes gebouwd kunnen worden en wij een volwaardig stadion krijgen waar zo’n vijfduizend man in kunnen.
Toen de spelers het veld opkwamen was ook de nieuwe shirtsponsor op de tenues te bewonderen en door de beide broeksponsors is eigenlijk alleen de achterkant van de shirts nog vrij.

Vlak voor aanvang nog even een elftalfoto gemaakt want ook nu weer was er een wedstrijdsponsor en wat ik heb gehoord is dat er voor de volgende wedstrijden ook al sponsors zijn dus dat geeft wel aan dat “Telstar Leeft”.
Wat de witte leeuwen al enkele malen was overkomen gebeurde nu bij onze opponent deze avond want al vrij snel in de wedstrijd moest FC Emmen toezien dat de scheids één van hun spelers met rood naar de kleedkamer stuurde.
Zoals vaak , bleek ook nu dat het best moeilijk is om tegen tien man te spelen want ondanks een meerderheid aan spelers hadden de witte leeuwen moeite om in hun spel te komen .
Het was onze kuitenbijter Kevin Brands die hoogstpersoonlijk de één en twee nul aantekende , deze witte leeuw laat elke wedstrijd weer zien dat hij zich voor de volle honderdtien procent inzet ,een speler waar de tegenstander de handen aan vol heeft.

Mooi voetbal was het niet want ik heb onze jongens dit seizoen veel beter zien spelen maar het resultaat was er wel en na de enige tegentreffer waren het onze spits Plet en een eigen doelpunt van de tegenstander die er voor zorgden dat de eindstand op het scorebord op vier tegen één stond.

In de pauze wederom een aantal oud-spelers op de foto gezet en het moet gezegd dat deze oude leeuwen regelmatig de tribunes bevolken en enthousiaste toeschouwers zijn.
Tevreden over de uitslag maar wat minder over het spel maar weer snel naar huis want de volgende dag wou ik even wat oud-spelers bekijken bij de wedstrijd FC Lisse tegen Katwijk.

Hier kwam ik er een behoorlijk aantal tegen en je kon er bijna een elftal van maken zoveel waren het er.
Natuurlijk is het uitkijken naar de wedstrijd van dinsdag voor de beker tegen de de buren uit Haarlem en hopelijk zullen de supporters weer massal achter de witte leeuwen staan bij deze beladen wedstrijd.

Tot Telstar vs HFC Haarlem

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief