zondag 18 april 2010

250 witte leeuwen op de tribune.

Je bent wel even bezig met het uitzoeken van alle foto’s na een beladen wedstrijd als die van de witte leeuwen tegen de FC uit Oss.
Toch tegen het eind van het weekend maar even het één en ander van me af schrijven nu alle plaatjes op de site staan en een aantal naar de club zijn gestuurd voor de site.

Lijfsbehoud voor de Jupiler-league stond op het spel en er mocht absoluut niet verloren worden , dit zou funest kunnen zijn omdat Telstar dan afhankelijk van anderen (Oss en Fortuna) zou zijn de laatste wedstrijd.
De gehele week voorafgaand aan de wedstrijd waren spelers,de club en zeer zeker de supporters al met de wedstrijd van het jaar , ja zelfs van de afgelopen jaren , bezig en ruim 250 man had zich dan ook aangemeld voor de verplichte combi naar Oss.
Zelf had ik mij de donderdag en vrijdag vrijaf gegeven want ja , je moet wel een goede voorbereiding hebben om de volle 100% te kunnen geven.
Op de donderdag maar eens op de club gekeken , waar ik samen met Marco onder het genot van een bakkie een deel van de training die op het hoofdveld was bekeken , wat geen straf was zo lekker in het zonnetje.

Voorts die dag m’n camera’s schoongemaakt , batterijen opgeladen en alles keurig ingepakt zodat ik Donderdagavond al klaar was voor de match Vrijdagavond.
Samen met mij leefden heel wat supporters op de vrijdag gespannen naar het moment toe dat we gezamenlijk de bussen konden bevolken om met de hele meute af te reizen richting het zuiden.
Samen met m’n gezinnetje was ik al ruim op tijd bij Het TATA steel stadion maar we waren echt niet de eersten want al diverse mensen hadden zich bij Simon gemeld voor het felbegeerde kaartje voor het uitvak van Oss.

Ook werden de jonkies ondervraagd door een journaliste van de IJmuider Courant en liep er van dezelfde krant ook een fotograaf rond.
Wel een beetje als een aasgier want het hele jaar zie je ze bijna niet en nu de club een serieus probleem heeft om zich te handhaven zijn ze er bij maar waar waren ze de rest van het seizoen?
Sorry , moest er even uit.
Wie er wel het hele seizoen met regelmaat was , was de cameraman/reporter van RTV-NH die ik gedurende het hele afgelopen jaar regelmatig heb gezien bij ons Telstar.

Hoe dan ook nadat het bier,de spandoeken , de trommel en alle andere feestartikelen waren ingeladen konden de bussen , vijf in getal , vertrekken alhoewel er een bus een eindje om moest rijden om wat fans op te halen en eentje die wat te laat aan kwam om het restant supporters mee te nemen.

Na een rustige reis , helaas was de busindeling niet zo dat de gevestigde orde die altijd zich opgeeft voor de bus in één touringcar geplaatst waren , met wat mooie auto’s en vrouwelijk schoon waren we zo rond kwart voor acht bij het Heesen Yachts stadion van FC Oss.


Mijn komst was gemeld en ik mocht dan ook zonder gefouilleerd te worden door lopen waardoor ik het merendeel van de supporters door het poortje het uitvak binnen kon zien komen en vastleggen op de plaat.

De spelers waren zo goed als klaar met de warming up en nog steeds waren niet alle fans binnen , dit duurde zelfs tot aan het moment dat de spelers het veld op kwamen voor de wedstrijd.
Dit was voor mij even een moeilijk moment want er werd confettislierten de lucht in geschoten waardoor ik niet goed foto’s kon nemen maar goed wie maalt daarom want er barste een orkaan van witte leeuwengebrul los wat voor de spelers goed te horen moet zijn geweest.

Bij de ‘harde kern” van Oss werden wat fakkels afgestoken maar dat haalde het niet bij het enthousiasme van de Telstarfans.
Voor een ieder er erg in had was het onze ‘viva” Fafiani die met een prima schot de 0-1 binnen schoot en het gehele uitvak ging helemaal uit z’n dak.

Ook Pieter de Waard liet zich niet onbetuigd en brulde er lustig op los , wat samen met het getoeter van Jomanda een fraai geluid op leverde.

Wat afgelopen wedstrijden steeds nodig was gebeurde ook nu weer want vanaf minuut vijf tot aan het eindsignaal was het alleen nog maar met de billen bij elkaar en na de 1-1 moest een ieder met rood aangelopen gezicht toezien dat de match er wat het voetbal betrof niet beter op werd waardoor alle supporters nog meer moesten knijpen met de achterwerkjes.

De tweede helft was al niet veel beter maar ik kon ook niet echt zeggen dat ons Telstar echt in de problemen is geweest want aan beide kanten waren er wat kansen maar ook op het veld wist men niet vrijuit te voetballen terwijl wij niet mochten verliezen maar de Ossenaren daarentegen moesten winnen dus was er bij de Brabanders meer druk.

Als tegen het eind van de wedstrijd ook de mogelijkheden van Narsingh en Koen er niet in gaan kunnen de fans van de witte leeuwen , die inmiddels blauw waren aangelopen , opgelucht ademhalen want ons Telstar leeft nog en heeft de laatste wedstrijd van het seizoen tegen het Eindhoven van Jantje Poortvliet alles nog zelf in de hand.


Blij dat er niet verloren is gaan we opgelucht onze bus weer opzoeken , dat de Ossenaren wat minder opgelucht waren bleek wel doordat er het één en ander naar de bus werd gegooid maar onze witgehelmde vrienden zorgden er voor dat we veilig konden vertrekken.
Rond half twaalf weer terug bij ons vertrouwde TATA staal stadion.
Laten we hopen dat een groot deel van deze busreizigers zich volgend seizoen voor elke uitwedstrijd ook opgeeft voor de bus om onze helden te steunen want dat heeft er dit jaar nog wel eens aan ontbroken.
Mijn gezinnetje even niet meegeteld , denk ik dat Reinout en Dahn bijna alle uitwedstrijden hebben meebeleeft ondanks files,regen,sneeuw, kou ,etc.
Hulde aan deze twee witte leeuwen.
En nu met z’n allen op voor de apotheose van dit voetbalseizoen , om die laatste drie punten binnen te halen tegen Eindhoven.

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief