zondag 17 januari 2010

Wie het weet mag het zeggen.

Het heeft weer even geduurd maar eindelijk zit ik dan weer eens naar een wedstrijd op eredivisielive te kijken want de eerste wedstrijden in de hoogste competitie van het Nederlandse voetbal na de winterstop zijn weer begonnen.

Ook onze eigen Jupiler league gaat de komende week weer starten mits de velden de afgelopen koude en sneeuwrijke winterperiode hebben overleefd.

Gisteren een prima interview gehad met Benito Olenski die , mag ik wel zeggen , een geheel eigen kijk op het spelletje voetbal heeft en daar heel open over was.
Ook hij verlangt naar het vervolg van de competitie maar dat mag van Benito nog wel een week of twee , drie duren want hopelijk is hij dan weer volledig hersteld van zijn blessure en kan hij zoveel als mogelijk zijn wedstrijdjes meepakken.
Jammer is het wel dat André Krul ons noodgedwongen moest verlaten omdat zijn werkgever , FC Utrecht, hem nodig heeft als derde keeper en helaas voor hem zal dat in de praktijk bankzitter worden.

Bij deze dan ook mijn dank aan André voor zijn prima wedstrijden voor ons Telstar.
Ook aanvoerder van de witte leeuwen , Joona Toivio , is vertrokken naar andere oorden want de huurling van AZ heeft een contract getekend bij het Zweedse Djurgarden FC .

Joona heeft bij ons anderhalf jaar als centrale verdediger gespeeld en ik mag wel zeggen dat hij één van de meest constante spelers is geweest en ik denk ook dat hij het prima gaat doen in Zweden.
De broodnodige versterking heeft zich tot nu toe alleen aangediend in de persoon van Harmen Kuperus die samen met Deckers en Ubbergen mag strijden voor de vrijgekomen plaats tussen de palen.
Harmen brengt wel de nodige ervaring mee en volgens enkele spelers een zeer bruikbare kracht waar de jongeren nog het één en ander van op kunnen steken.
Natuurlijk kennen wij de “nieuwe doelman “nog van een aantal jaren terug toen hij ook al bij ons Telstar speelde.
Geweldig om weer eens een woordje Fries te kunnen spreken .
Of er nog andere versterkingen komen is nog steeds niet duidelijk en ook op de nieuwjaarsreceptie is hier met geen woord over gerept maar het lijkt mij dat er nog wel een goede verdediger en een aanvaller bij moeten komen.
Voor zover ik de wedstrijden kan beoordelen blijkt volgens mij steeds weer dat de tegenstanders er altijd voor zorgen dat onze spits Plet goed afgeschermd wordt en dat de ruimte die dan vrijkomt niet door een tweede spits of aanvallende middenvelder benut wordt.

Het is voor elke opponent makkelijk om maar één echte spits te verdedigen zonder rekening te hoeven houden met een andere diepe speler.
Nu traint oud RBCer Gregory Nelson wel mee met de groep maar in hoeverre hij gaat spelen en op welke positie , is voor ons als Telstarsupporters nog niet geheel duidelijk.

Jammer dat de visie van de club voor de tweede seizoenshelft nog niet duidelijk is en waar dit ons aan het eind van de competitie zal brengen evenmin.
Terug kijkend op de oefenwedstrijden voorafgaand aan deze competitieronde weet ik dat deze ploeg veel meer kan maar helaas is daar het eerste half jaar te weinig van te zien geweest.
De eerste wedstrijd van dit jaar zal tegen Volendam zijn maar helaas zullen er geen Telstarfans naar toe mogen daar het een verplichte combi was waar zich te weinig “supporters “ voor op hebben gegeven om de bus te laten rijden.

De oorzaak van de verplichte buscombi laat ik maar even in het midden maar de aanleiding hiervoor is waarschijnlijk aan een deel van de “fans”zelf te wijten.
Tja dan blijft de winter hopelijk weg en kunnen wij ons opmaken voor de wedstrijd tegen MVV thuis alwaar de punten gepakt moeten worden en waar de competitie dan eindigt ?

Wie het ………………………………………\

Tot TATA

Pieter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief