zondag 13 december 2009

Keeper met een grote K .

Het is steeds weer verbazend om te merken hoe snel de tijd gaat want voor ik er erg in had stond de laatste thuiswedstrijd van dit jaar al weer op het programma.

FC Dordrecht was de opponent die bestreden moest worden en gezien de uitwedstrijd eerder dit seizoen die met groot verschil werd gewonnen had ik wel het idee dat de witte leeuwen weer eens wat punten zouden kunnen pakken.

Zoals dit seizoen gewoonlijk was er ook nu weer een wedstrijd en balsponsor en het moet gezegd dat de club er alles aan doet om sponsoren en dus de nodige eurootjes binnen te halen voor de broodnodige inkomsten.
Ook de supporters op oost waren in een prima stemming want vooraf kon men op vertoon van een seizoenskaart een telstar-forever sjaal afhalen en nam men een introducé mee dan kon die voor het luttele bedrag van vijf euro naar binnen , dit inclusief sjaal.
Na alle plichtplegingen liep ik maar eens voorbij m’n vaste plekje achter het doel op noord om op oost een plekje te zoeken zodat ik een goed zicht had op onze goalie Krul die z’n laatste thuiswedstrijd voor ons Telstar speelde.

Werkgever FC Utrecht had in haar wijsheid besloten dat onze André terug moest naar de domstad om plaats te nemen op de tribune of eventueel het doel te bemannen bij het tweede.
Ik heb André van dichtbij kunnen volgen bij wedstrijden en trainingen en het eerste wat opviel was zijn concentratie en niet aflatende inzet om goed te presteren.
Als je alle elftalfoto’s van dit seizoen bekijkt en dat zijn er tien , plus de teamfoto en alle wedstrijdfoto’s , dan valt op dat Krul nooit lacht,grijnst of ook maar verblikt.
Opperste voorbereiding en concentratie dus en als je dan denkt wat een moeilijk te benaderen man , dan heb je het mis want als je eenmaal wat voorbij de wedstrijdmentaliteit kijkt dan zie je een uiterst vriendelijke , aardige jongeman die iedereen te woord staat.
Na de wedstrijd liet hij duidelijk zien wat voor iemand hij werkelijk is want na alle plichtplegingen bij de pers,sponsors etc. maakte hij nog alle tijd vrij om nog even met deze ouwe gek met camera op de foto te gaan , onderwijl nog excuses makend aan zijn vriendin dat het allemaal zo lang duurde want zij had al wel een uur zitten wachten.

Na dit alles nam hij nog wel de tijd om langs het supportershome te gaan omdat hij dit had beloofd , terwijl alle andere spelers al naar huis waren.
Klasse André !!!!!!!!!
Tja dan ben ik eigenlijk al weer klaar alhoewel er ook nog een wedstrijd was die na een prima start als een nachtkaars uit ging want al lieten de witte leeuwen in de eerste helft zien dat ze prima kunnen ballen en zelfs door Plet op een 1-0 voorsprong kwamen , was het wat betreft de tweede helft helemaal over en uit.

De hele samenhang was verdwenen en tot overmaat van ramp werd Frank “the power” Korpershoek ook nog eens met twee keer geel en dus rood van het veld gestuurd.
Waar eerder dit seizoen soms met tien man beter werd gespeeld dan met elf , was het nu dramatisch slecht doordat de achterhoede snelheid tekort kwam en diverse malen er uit werd gelopen door de snelle spitsen van de Dortenaren.

De eindstand was uiteindelijk 1-3 en dus een behoorlijke teleurstelling voor alle supporters die zo enthousiast aan de wedstrijd waren begonnen.

Voor de kerst dan maar hopen op een goed resultaat bij onze provinciegenoten uit Volendam alwaar de laatste wedstrijd van dit jaar is voor de winterstop in gaat.
Mijn wens voor volgend jaar is weinig doelpunten tegen en veel doelpunten voor onze witte leeuwen.

Tot TATA

Pieter

1 opmerking:

  1. heb ook Erwin Koen, Arvis Smit en nog een speler gezien in het home. rest van de spelers en trainer hebben hun gezicht niet laten zien. misschien was woordje van de aanvoerder voor die tv in de bus wel leuk geweest??

    BeantwoordenVerwijderen

Archief