donderdag 17 september 2015

Telstar in het donker, Gerrit redt de avond.

Het is maar goed dat supporter Gerrit de Rijk voor de wedstrijd Telstar-VVV niet werd gefouilleerd, anders had de storingsmonteur bij Nuon niet kunnen optreden als reddende engel voor zijn club.
Met de schroevendraaier die hij bij zich droeg was hij in staat om de uitgevallen lichtmast op Schoonenberg te repareren. Daardoor kon de wedstrijd worden uitgespeeld en bleef Telstar een vrijwel zekere boete en puntenaftrek bespaard.
Vlak voor de tweede helft begaf een van de lichtmasten het. Het ultimatum was duidelijk: als de panne niet binnen twintig minuten kon worden opgelost, zou de scheidsrechter de wedstrijd staken. De Rijk zag direct wat loos was in de elektraruimte. Een kapotte tijdklok in een van de schakelaars was de oorzaak van de lichtuitval. ''Tijd om die te vervangen was er natuurlijk niet. Er was maar één oplossing: indrukken met een schroevendraaier.''
Zo gezegd, zo gedaan. De Rijk stond een uur in het schakelhok. Doodstil. Bij een beetje beweging zou de lamp weer uitvallen en dan was het létterlijk einde wedstrijd. Het was er gelukkig lekker warm.
Van een afstand was De Rijk getuige van de overwinning van zijn club. Vier minuten na rust scoorde Glynor Plet de winnende treffer tegen de lijstaanvoerder van de eerste divisie. Iedereen juichte, behalve de reddende engel. Hij stond in het metalen hok, met gestrekte arm. Als hij zou juichen, had de rest kunnen janken. (2009 - HET PAROOL)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Archief